Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, April 12, 2011

hidup dalam kepura-puraan itu sangat menyakitkan!!!

Orang kata, kalau kita makan sepinggan atau kongsi-kongsi makanan, hubungan akan lebih akrab atau mesra.. Benar, tak bohong!!

p/s : itu sebab aku tak mesra dengan sesiapa, mungkin sebab aku tak suka kongsi-kongsi makanan. hee...
tapi, jangan lah percaya sangat. sebab kemesraan yang terjalin antara individu tu bukan bergantung pada perkongsian makanan semata-mata. tetapi lebih kepada saling mempercayai dan hormat menghormati. kalau kita pandai jaga hubungan sesama rakan, walau makan dalam pinggan asing-asing pun masih boleh kekal lama sesebuah persahabatan tu.. mungkin kaitan makanan dengan perhubungan tu sama dengan kaitan makanan dan manusia lah. mana boleh hidup tanpa makanan kan. jadi, jika ada makanan, insyaallah hidup akan lebih lama. tetapi, disebabkan makanan juga kita mudah sakit. oh, ok lah dah macam masuk topik kesihatan pulak. jadinya, tak kisah lah nak kongsi-kongsi makanan atau pun tidak, kalau kita tak selesa kongsi-kongsi makanan, tapi kita boleh menjaga hati dan perasaan kawan kita, itu pon dapat mengekalkan persahabatan kan.

p/s/s : susah sebenarnya nak jaga hati orang!!! once perasaan kita dipermainkan, sampai bila2 kita akan ada bad impression kat orang tu kan. jadi untuk itu, kita harus lah berpura-pura agar hati kita sentiasa nampak kuat! dan kita mampu menjada hati orang lain jua walau kenyataanya, susah kita nak terima.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...