Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, January 10, 2011

semua orang baik..

ISY!!..
patut ke tak patut apa aku buat ni
nak buang, rasa bersalah, sebab ada orang suka..
kalau tak buang, malu, sebab macam mengaibkan diri sendiri..
actually, tak lah mengaibkan sangat,
cuma bagi sesetengah orang, mereka tak selesa melihatnya. 
bukan lah teruk sangat pon(ayat nak sedapkan hati sendiri)

tapi, tetap tak nak buang.
nak jaga hati orang lain 
lagipon bukan nak menunjuk-nunjuk
cuma nak share dan jadikan kenangan je..

ERMM..
hidup selalu dalam dilemma..
ungkapan "be yourself" pon rasa macam dah tak relevan
macam mana nak jadi diri sendiri, kalau setiap kali try to be ourself, ada je anasir-anasir sekeliling yang menjadi halangan..
kenapa tak boleh nak atasi anasir-anasir tu?
bukan kita tak boleh, tapi kita tak nak atasi
sebab kita tau, anasir macam ni memang sentiasa ada.
lagi kita tolak, lagi dia dekat..
jadi, solution yang terbaik adalah, kita jadikan anasir tu sebagai pengkritik tetap kita
dalam erti kata lain, jika kita buat sesuatu, kita kena jugak fikirkan anasir2 ni,
yang mana, jika ada kata-katanya yang boleh diterima pakai, kita pakai..=)
kalau takde, kita anggap sahaja dia sebagai pelengkap kehidupan kita..=)

namun..
perasaan serba salah tu sentiasa menghantui kita kan..
sedangkan, jika kita nak buat sesuatu tu bukannya melibatkan orang lain,
jadi, hidup kena berhati-hati.
sekarang, jangan kata apa yang kita cakap, kita pakai, kita tulis, kita fikir je boleh mewujudkan pergaduhan, 
malah, kalau kita berdiam pon, tetap akan menjadi big issue!
sebab tu kita rasa sehari 24jam rasa sekejap sangat kan..
sebab every little thing, sekecil-kecil hama pon kita nak perbahaskan..

jadi..
pikirkan lah apa yang terbaik untuk diri kita..
kadang-kadang, kalau kita dikritik, dihina, dikutuk
tak bermakna kita ni teruk, salah, buruk
sekurang-kurangnya ada orang sekeliling kita yang menyedarkan kita tentang kekurangan kita,
jangan pula kita menjarakkan perhubungan dengan mereka, 
jika tidak, siapa pula yang hendak menegurkan..
kadang-kadang, kawan baik tidak sampai hati nak menegur sebab lebih kepada nak menjaga hati..=)

kita berterima kasih kepada mereka,
dan perbaiki diri sendiri..
kalau rasa takut untuk menjadi diri sendiri, jadilah sesuatu yang lebih baik.

sebenarnya dah jauh melalut..
ermm..
jadi, aku rasa, aku patut buat apa yang aku dah buat
kalau ada yang tidak senang dengan apa yang aku dah buat, tegur lah..
aku tak akan anggap kau orang musuh..
peace..v
wassalam..

2 comments:

mohd fadhil bin abdullah said...

MOTIF???

aku said...

heh!! biar lah...
biase lah, luahan perasaan..hehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...